Ambalaža po mjeri čovjeka

Vrijeme u kome živimo predstavlja nove izazove jer se na svjetskoj razini sve više vodi računa o kvalitetnom pakiranju artikala koje koristimo za svakodnevni život. Zbog svoje neškodljivosti kao pakirni materijal staklo je danas «in» u svijetu i doživljava svoju renesansu.
..........................................................................................................................................................................................................................................................................

Po svojoj strukturi ono je nepropusno, te ništa ne prelazi iz ambalaže u sadržaj niti iz sadržaja u ambalažu, što nije slučaj s drugim pakirnim materijalima. Staklo omogućava sadržaju nepromijenjen okus, prirodnost i svježinu.

Istraživanja su pokazala da u očima kupca oblik i boja staklenki učvršćuju sliku kvalitetnog i poželjnog proizvoda. Takav marketinški izazov potiče novu kreativnost dizajnera.

Ambalaža je doduše «tihi prodavač», ali često presudan pri odabiru, jer su potrebne samo 2,3 sekunde za odluku o kupnji određenog proizvoda, čime se prihvaća i određeni način života. Ekološki osviješteni kupci radije će posegnuti za staklenom ambalažom jer znaju da ju je moguće reciklirati. Možemo zaključiti da je staklena ambalaža «po mjeri čovjeka».